İKÇÜ 18 Mart Şehitlerini Andı

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 18 Mart dolayısıyla ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Programı’nı saat 15.00’da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Programa İzmir Vali Vekili Hulusi Doğan, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Sefer Şahin, Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutan Vekili Albay Celil Yapazlı, Çiğli İlçe Jandarma Komutanı Nazmi Dinçer, Çiğli Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Turan Gökçe, “Bundan tam 107 yıl önce damarlarındaki asil kan ve yüreklerindeki imanla Türk Milleti tarihe adını altın harflerle kazımıştır. Çanakkale Müdafaasında ya kanlı bir ölüm ya da şanlı olarak yaşamak vardır. Yaşamak ancak bu müdafaayı kazanmakla olacaktır. Çanakkale bir gençlik müdafaasıdır. Orduya katılan binlerce mektepli çocuk, genç, kınalı kuzular, on beşlilerin müdafaasıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Çanakkale’yi bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyenlerin uğruna toprak olunduğu yer olarak tanımlayan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mücahit Murat Yentür şunları kaydetti:

“Bu milletin evlatları şunu çok iyi bilmelidir ki; tarihin her döneminde var olan bu millet, binlerce yıllık geleneğiyle, 1071'den beri vatan tuttuğu bu topraklarda, dâhili ve harici her türlü saldırıya Çanakkale'de olduğu gibi en ağır karşılığı verecek, kutsal vatan toprağında varlığını daima sürdürecektir.”

 

“18 Mart Türk Milletinin Varoluş Tarihidir”

 

İzmir Vali Vekili Hulusi Doğan ise 18 Mart tarihinin sadece zafer tarihi olmadığını ve bu tarihin aslında Türk milletinin varoluş tarihi olduğunu vurguladı. Vali Vekili Doğan, “Kurtuluş Savaşı aslında Çanakkale ile başlar. Anadolu insanının azmi ve kararlılığı, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tüm silah arkadaşlarının, Anadolu insanının Türk’ün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiği, dünya tarihine yazdığı bir destanıdır. Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

Programın devamında konuşma yapan Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “İstiklalin ve istikbalimizin uğruna gösterilen fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı, bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen kahraman bir milletin bugün yokluk ve imkansızlıklara rağmen çağın en güçlü ordularına karşı sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu. Çanakkale Zaferi’nin sadece Türk Tarihi’nin değil dünya tarihinin de dönüm noktası olduğunu dile getiren Çakıroğlu, milletimizin imanı, kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra savaş meydanında dahi düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm dünyaya örnek olacak şekilde ortaya koyduğunun altını çizdi.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesiyle devam eden program, Çiğli Borsa İstanbul Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Çiğli Tanı Koleji’nin hazırladığı ‘Hilal’ adlı oyunun sergilenmesiyle son buldu.

 

 

Menüyü Kapat